KONCERTEK

Harmónia Jazz Műhely - BJC -  Szaniszló Richárd – Cseke Gábor Duó

Szaniszló Richárd – Cseke Gábor Duó

2020. január 31. péntek

 

Harmónia Jazzműhely
Budapest Jazz Club


Magyarul

A Hands of Passion Duó 2001-ben alakult. Lemezük 2008-ban az amerikai Soron Records-nál jelent meg, majd 2009-ben idehaza a Gramy Records-nál. Mindketten rendszeres fellépői a hazai jazz fesztiváloknak és jazz kluboknak.

Az itthon egyedi hangzásuk alapját a vibrafon képezi. Ráadásul SZANISZLÓ RICHÁRD tavaly szeptemberben az amerikai vibrafonos legendától, David Friedman-tól kapott ajándékba egy hangszert, egy Musser M55 Gold Pro Vibe vibrafont, mely David sajátja volt 1973-tól 1977-ig, és az amerikai Berklee-n tanított rajta, és ezzel koncertezett.
CSEKE GÁBOR tagja a Modern Art Orchestra-nak, Kozma Orsi zenekarának. Szinte mindenkivel játszott már a hazai jazz életben.
Szaniszló Richárd az amerikai Vic Firth cég művésze és reklámarca. A saját neve fémjelezte zenekarok vezetője. Session zenészként sok zenekarban megfordul.

 

Ilyen zenére számíthattok:

 

 

 

in English

GÁBOR CSEKE is an incredibly versatile pianist, who has co-worked in many important Hungarian bands. Their soudscape based on a wonderful vibe, the Musser M55 Pro Gold Vibe. RICHARD SZANISZLÓ acquired this vibe by free gift from legendary american vibist, Mr.David Friedman last september. This instrument was David's vibe between 1973 and 1977. Szaniszló Richárd is a Vic Firth endorser and leader of his own bands.

 


 

 

További koncertek >>