KONCERTEK

Harmónia Jazz Műhely - BJC -  Rieger Rhodes Quartet

Rieger Rhodes Quartet

2020. január 3. péntek

 

Harmónia Jazzműhely
Budapest Jazz Club


Magyarul

A nagyszerű formáció muzsikáját a szving korszak és a hard bop stílus nagyjainak a szelleme ihleti.
A gitáros RIEGER ATTILA a magyar jazz élet aktív szereplője. Otthonosan mozog a klasszikus jazz műfajaiban, közel áll hozzá a swing, a bebop és az autentikus brazil bossa nova zene. 'Sunshine Jazz" című albuma 2010-ben az év magyar jazz lemeze volt. Fonogram-díjjal kitüntetett zenész. Saját trióját vezeti 2008 óta. A Trio Minor mellett, a Juhász Attila Jazz Quartet és a Magyar Rhapsody Projekt alapító tagja.
A zongorista ebben a formációban, a Rhodes elektromos zongorán játszó ROZSNYÓI PÉTER, zenéjében a bachi tisztaság és a mainstream jazz legkiválóbb előadóinak eleganciája egyesül. Muzsikája letisztult, érzelgésmentes, de óriási érzelmeket hordoz, akár csak Baché. Eddig 2 trió lemeze jelent meg a BMC kiadásában.
OLÁH ZOLTÁN bőgős a magyar jazz középgenerációjának egyik legkiválóbb tagja. Dinamikus, sodró játéka a jazz nagy elődeit, Ray Brownt, Ron Cartert, Paul Chamberst idézi. Igazi csapatjátékos. Számos kiváló jazz produkciónak a motorja, hallhattuk őt a Harcsa Veronika Quartetben és Bolla Gábor quartetjében. Jelenleg a Gyárfás Trió tagja.
A dobos CSÍZI LÁSZLÓ a fiatal generáció sokoldalú és gyakran keresett zenésze. Dinamikus, robbanékony, kifinomult és  érzékeny játékában a tradíció tisztelete és a modern mainstream dobjáték szeretete ötvöződik. 2011 óta a nemzetközi hírű Modern Art Orchestra tagja.

 

Ilyen muzsikára lehet számítani:


 

 

 

 

in English

This brilliant line-up is inspired by the giants of swing and hard bop. The leader, guitarist ATTILA RIEGER plays swing, bebop and authentic Brazilian bossa nova. His 2010 album, “Sunshine Jazz” was voted Hungarian jazz album of the year. Pianist and keyboard player, PÉTER ROZSNYÓI unites in his unique approach the purity of Bach and the elegance of the best mainstream musicians. Bassist ZOLTÁN OLÁH is one of the outstanding exponents of his instrument in this country literally teeming with world class bass players. Drummer LÁSZLÓ CSÍZI is an astonishingly versatile and much sought after representative of the new generation, already a member of the world-famous Modern Art Orchestra.

 


 

 

További koncertek >>