KONCERTEK

Harmónia Jazz Műhely - BJC -  Juhász Gábor Quartet

Juhász Gábor Quartet

2019. március 1. péntek

 

Harmónia Jazzműhely
Budapest Jazz Club


Magyarul

A kiváló gitáros, JUHÁSZ GÁBOR írja "A Kertben" c. albumáról:
A legutóbbi dalaim megírásához egy konkrét kert, a mi kertünk kis részletei adták az ugródeszkát. Természetesen ezt lehet elvontabban is kezelni: ebben az esetben az itt, és nem a távol érdekelt. Amikor az 1978 című lemezem kapcsán megkérdeztem egy barátomat,  hogyan hat majd a közönségre, hogy a saját családomat idézem meg, azt válaszolta, mindenkinek van családja, mindenki együtt tud menni a gondolattal. Most azt gondolom, hogy mindenkinek van valamilyen kert, vagy valamilyen más itt és most élménye, ami talán segít együtt menni a dalokkal. 
A jazz nyelvén íródott, könnyen követhető formájú dalok születtek. Ebben az is segített, hogy nagyszerű kollégáimmal, JESZENSZKY GYÖRGY dobossal és KOVÁCS ZOLTÁN nagybőgőssel trióban sokszor voltunk úgynevezett Jam Session-ök házigazdái. Megkértem egy kedves barátomat, GÁTOS IVÁNT, hogy billentyűs hangszereken csatlakozzon a triónkhoz, és legnagyobb örömömre igent mondott. A koncerten profi lemezfelvétel készült. 

https://www.youtube.com/watch?v=7iqZm05iraU

 

in English

This is what this outstanding guitar player, GÁBOR JUHÁSZ  has to say about their new album, "A Kertben" (In The Garden)
The source of inspiration for my last songs was a garden, the little corners of our garden. Naturally it has a more abstract interpretation; in this case the here is what I’m interested in and not the far away
When preparing my album: 1978, I asked a friend how he thought the audience was going to react to my invoking my family. He replied, everybody has a family, so it will be easy for them to relate to it. 
In this vein, I think everyone has a garden or some kind of here and now experience that may help them relate to these songs. They are written in the language of jazz and have a form that is easy to follow. 
It was a great help that I had hosted many jam sessions with my great colleagues, GYÖRGY JESZENSZKY, drummer, and ZOLTÁN KOVÁCS, bassist. Also, I’d asked a good friend, IVÁN GÁTOS, to join the trio on keyboards, and to my great pleasure he accepted. This album contains the concert recording. 

 

További koncertek >>