KONCERTEK

Harmónia Jazz Műhely - BJC - Jazzation

Jazzation

2020. február 14. péntek

 

Harmónia Jazzműhely
Budapest Jazz Club


Magyarul

Öt énekes, négy album, három hölgy és két úriember egy közös harmóniában: ez a Jazzation. A budapesti székhelyű acappella együttes a legrangosabb nemzetközi versenyeken lopta már magát a zsűri szívébe, az elmúlt években Grazból, Pinerolóból, Lipcséből és Aarhusról tért haza első helyezéssel. Mégis arra a legbüszkébbek, hogy olyan csodás zenészekkel játszhattak már együtt, mint a világhírű Bobby McFerrin vagy a modern acappella svéd nagyágyúja, a The Real Group. A Jazzation fő profilja a jazz, az együttes a világ népzenéiből is merít, virtuóz feldolgozásaik és saját szerzeményeik itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratnak.
HOMOR MÁTÉ és FÁBIÁN ATTILA ének-zene-karvezetés végzettségűek; és míg Máté szuperképessége az egyházzene szakirány, Attiláé az, hogy gyakorló gimnáziumi tanár. VÁRALLYAY KATUS a Jazzation drámapedagógusa és világzene-felelőse. Népzenéből nála a csapaton belül csak BOLYKI SÁRA képzettebb, aki a magyar mellett a grúz népzenében is otthon van, sőt, jazz-éneket is végzett a Bartók Konziban. KANIZSA GINA a mainstream jazz nagyasszonya, diplomás jazz-énekes és jazzének-tanár.

 

Ilyen zenére számíthattok:

 

 

 

in English

Five singers, four albums, three ladies, two gentlemen, in one word: Jazzation. This multi-award-winning acappella group from Budapest (Hungary) has already captivated international juries in Graz, Pinerolo, Leipzig and Aarhus, but what they are most proud of is having shared the stage several times with wonderful vocal groups and stars from all over the world such as Bobby McFerrin or The Real Group. While authentic vocal jazz is their main profile, Jazzation also performs world music inspired by different cultures, as well as numerous original arrangements.
Internationally recognised bass singer MÁTÉ HOMOR originally specialised in sacral music, while ATTILA FÁBIÁN has a background in world-famous Hungarian choral singing. KATUS VÁRALLYAY brings the world music theme to the group, SÁRA BOLYKI combines is equally brilliant singing jazz or folksongs, while GINA KANIZSA doubles as a top line jazz singer and vocal coach.

 


 

 

További koncertek >>